Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

30 Μαΐ 2008

Για ένα καλύτερο κόσμο

Για να αρχίσουμε πρέπει πρώτα απ' όλα να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αναρχία. Η καπιταλιστικές προπαγάνδες λένε ότι η αναρχία είναι το απόλυτο χάος, ότι υποστηρίζει τη βία χωρίς λόγο και οι άνθρωποι που την υποστηρίζουν θέλουν να μας βλάψουν.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ

Θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι το σύστημά τους είναι
αυτό που θα δώσει λύση. Το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τη φτώχεια, την ανεργία και να επενδύει τα λεφτά του λαού σε στρατιωτικά και όχι στην παιδεία.

Σε μια αναρχοκομμουνιστική κοινωνία οι άνθρωποι δεν κυβερνιούνται από κανένα, και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι επιθυμεί εφόσον δεν βλάπτει το σύνολο. ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους ίσοι, δηλαδή έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής ή ό,τι μας διαφοροποιεί. Δεν υπάρχουν νόμοι (για τη διατήρηση της ελευθερίας) αλλά όλοι μαζί οι άνθρωποι δουλεύουν για το σύνολο και ξέρουν ποιες πράξεις τους θα το ωφελήσουν (άρα και αυτούς) και ποιες όχι (τις οποίες δεν θα κάνουν). Για παράδειγμα κάποιος θα μπορεί να σκοτώσει αλλά δεν θα το κάνει γιατί θα ξέρει ότι αυτό δεν ωφελεί το σύνολο άρα και τον ίδιο.
Υπάρχει αγάπη και ομόνοια στην κοινωνία ενώ όλοι βοηθούν ο ένας τον άλλο.

Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι αυτός ο κόσμος είναι ουτοπικός. Κάνουν λάθος. Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: