Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

9 Δεκ 2008

Νεκρός 15χρονος απο σφαίρα μπάτσου

Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (6/12/08) ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ολονύκτιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών. Τεράστιες είναι οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε μάλιστα πως κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση o οδηγός που πυροβόλησε και με απλή συνέργια ο δευτερος ειδικός φρουρός, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.


Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες (που προέρχονταν από την Αστυνομία) εναντίον του περιπολικού, με πλήρωμα δύο ειδικούς φρουρούς, επιτέθηκε ομάδα 25-30 ατόμων με πέτρες και ξύλα. Μετά το αρχικό επεισόδιο, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της Χ.Τρικούπη και κατευθύνθηκε προς την ομάδα των νεαρών. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο ένας εκ των δύο φρουρών έριξε χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, ενώ ο άλλος πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου.

Ωστόσο, στο indymedia κάνουν λόγο μόνο για λεκτικό διαπληκτισμό των αστυνομικών με ομάδα νεαρών που πέταξαν μπουκάλια μπύρας εναντίον τους.

Μετά το τραγικό περιστατικό σήμανε συναγερμός. Αντιεξουσιαστές και διμοιρίες των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.




Έκρυθμη ήταν όλο το βράδυ η κατάσταση τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Ιωάννινα τυλιχτηκαν στις φλόγες!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής απολογισμός, αλλά πολλές τράπεζες, καταστήματα και πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας παραδόθηκαν στις φλόγες ή υπέστησαν ζημιές. Πάνω από 15 οχήματα της αστυνομίας κάηκαν.

Αυτή τη στιγμή (07/12/08 15:45) πραγματοποιείται μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 4,000 άτομα βρίσκονται εκεί. Δυστυχώς όμως δεν λείπουν και … τα “αναμενόμενα” που άρχισαν χθες το βράδυ. Επεισόδια αυτή την ώρα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας … Καίγεται κατοικημένη πολυκατοικία, όπου πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν μια ηλικιωμένη κυρία.



Οδομαχίες μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών. Καίνε κάδους, πετούν πέτρες και καπνογόνα, σπάνε μαγαζιά.

Δυστυχώς με αυτά τα γεγονότα χαλάνε κάποιες εικόνες που είδαμε για παράδειγμα χθες το βράδυ. Άτομα κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων (και όχι μόνο) για να φωνάξουν, να δώσουν ειρηνικά το παρών και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός.


Τα ΜΑΤ συνεχίζουν να ξυλοκοπούν, να δρουν βίαια και να πετάνε δακρυγόνα άσκοπα και σε μικρά παιδιά.


Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μια υποτίθεται ''δημοκρατική'' κοινωνία. Είμαι βαθιά λυπημένος για την ενέργεια του μαλάκα μπάτσου ο οποίος παρεπιπτώντος έχει παιδιά και οικογένεια. Είμαι βαθιά λυπημένος για το θάνατο του Αλέξη, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη ζωή, δεν πρόλαβε να αγαπήσει, ούτε καν να τελειώσει το σχολείο... Αλλά είμαι ακόμα βαθύτερα λυπημένος για τα επεισόδια που ξέσπασαν. Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξανδρος δεν θα το ήθελε αυτό... Η νεολαία δεν πρέπει να απελπίζεται αλλά να αγωνίζεται!


ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: