Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

26 Φεβ 2009

Εισαγγελέας αμφισβητεί τη νομιμότητα του «δώρου» δασικής έκτασης από τον Α. Κοντό στον Άνθιμο

Θέμα νομιμότητας της απόφασης του Αλέξανδρου Κοντού, ενώ διατελούσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να δωρίσει στο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο 32 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα, θέτει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με παραγγελία του στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Στην παραγγελία του ο Δ. Παπαγεωργίου, η οποία διαβιβάστηκε χθες στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δημήτριο Μητρουλιά, ζητεί να διερευνηθεί προκαταρκτικά η υπόθεση με τη συγκέντρωση των κρίσιμων εγγράφων και να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση, έτσι ώστε να διακριβωθεί αν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, φυσικού αυτουργού ή συμμετόχου, για αδικήματα περί την υπηρεσία ή άλλες αξιόποινες πράξεις του ποινικού κώδικα και της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κύκλοι εντός του δικαστικού χώρου θεωρούν την «επισήμανση» του προϊσταμένου της Εισαγγελίας βαρύνουσα, δεδομένου ότι ο κ. Κοντός πήρε από τη Διεύθυνση Δασών την έγκριση για την παραχώρηση της δασικής έκτασης των 32 στρεμμάτων για την «εγκατάσταση νοσοκομείου». Ο ίδιος, στην απόφασή του, θέτει στόχο «την ανέγερση ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων», που ούτε διασταλτικά δεν μπορεί να θεωρηθεί νοσοκομείο. Και μόνον αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ εισήγησης και απόφασης είναι λόγος ακυρότητας της απόφασης. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος επισημαίνει ότι η παραχώρηση πραγματοποιήθηκε για την ανέγερση νοσοκομείου και μόνο τώρα προκύπτει ότι προωθείται μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, κι αυτό από την πινακίδα πάνω από τον αριθμό οικοδομικής άδειας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ο νομάρχης Θεσ/κης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε ότι είναι «δίπλα στον Ανθιμο», δίχως καμία αναφορά στο περιβάλλον και στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι υπηρεσίες του. Ο Γιάννης Αγγούρας, αντινομάρχης σε πολεοδομικά ζητήματα, σχετικά με το θέμα της κατά κυριότητα παραχώρησης δήλωσε ότι «είναι θέμα υπουργείου», σχετικά με το μπάζωμα του ρέματος ότι «είναι παλιό ανενεργό ρέμα που... αποχαρακτηρίστηκε» και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην έκδοση της άδειας ότι «ίσως είναι παρατυπία, αλλά όχι παρανομία».

Τα 32 στρέμματα υπολογίζεται ότι είναι αξίας τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων


Πηγή:
http://www.tvxs.gr/v6240


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: