Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

28 Σεπ 2009

Περιμένουν “καυτό” φθινόπωρο και γεμίζουν με νέα όπλα!


Με επιχείρημα την "προστασία" των πολιτών από "πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα" και φοβούμενη νέα επεισόδια, καθώς τον Οκτώβριο αρχίζει η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ. ανανεώνει τον εξοπλισμό της. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί αγορές νέων όπλων, μεταξύ των οποίων χειροβομβίδες καουτσούκ, taser και αύρες με κανονάκια νερού.

Στο μεταξύ, πλησιάζει και η επέτειος ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για το ξεμπλοκάρισμα της χρήσης των καμερών και, έκτός από τις ήδη υπάρχουσες, προτείνει να τοποθετηθούν και νέες στις οδούς Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Ακαδημίας, Εμμ. Μπενάκη, Ασκληπιού, Ομήρου, Αμερικής, Μασσαλίας, σημεία από τα οποία θέλει να ελέγχει κινήσεις από τα Εξάρχεια.

Μέχρι τον Οκτώβριο, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο σούπερ κοριός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος είναι παρομοιος με τον υπερκοριό της ΕΥΠ. Το γερμανικής κατασκευής μηχάνημα της Αντιτρομοκρατικής θα έχει σε πρώτη φάση τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 800 ατόμων.

Όσο αφορά στον νεό εξοπλισμό, οι αστυνομικοί θα εφοδιαστούν με χειροβομβίδες που θα εκτινάσσουν διασπώμενα κομμάτια από καουτσούκ, πέρα από τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης που ήδη διαθέτουν.
Ακόμα, μικρός αριθμός taser -όπλα που ακινητοποιούν μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης- έχει μοιραστεί ήδη στα ΕΚΑΜ και έχουν χρησιμοποιηθεί σε συλλήψεις. Σημειώνεται ότι αυτό το όπλο έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για τον θάνατο ατόμων σε ΗΠΑ και Καναδά.
Η αστυνομία εξοπλίζεται και με αύρες - οχήματα τα οποία διαθέτουν δεξαμενή με νερό και κανονάκι εκτόξευσής του. Χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για τη διάλυση μεγάλων διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: