Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

8 Ιαν 2010

Όχι στη Λογοκρισία από το Σχολικό Δίκτυο!

Το κράτος, στην προσπάθειά του να αποκρύψει την αλήθεια από τους μαθητές ώστε να έχει τη δυνατότητα να πλασάρει στα άπλαστα μυαλά τους τη δική του πραγματικότητα, μέσω του Υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιεί το σχολικό διαδίκτυο (Sch.gr) για να μπλοκάρει site τα οποία εντάσσει μόνο του σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: porn, drugs, violence, aggressive, gambling και open proxie.

Ωστόσο, με κάποιο μαγικό τρόπο, σε μία απ' αυτές τις κατηγορίες εντάσσεται και το athens.indymedia.org, απ' τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα site του αριστερού χώρου το οποίο είναι σοβαρότατο και αντικειμενικά δεν ανήκει σε καμία απ' τις παραπάνω κατηγορίες. Επειδή όμως δεχόμαστε πλέον και φανερά λογοκρισία το υπουργείο δεν επιτρέπει σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται εντός του σχολικού δικτύου (σχολεία) να πληροφορηθούν ελεύθερα απ' όπου θέλουν, δείχνοντας μας τις διαθέσεις του κράτους να έχει από κάτω του ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι θα υπακούν χωρίς να έχουν άποψη και αν έχουν προσπαθεί να τους στερήσει τη δυνατότητα να την εκφράσουν προβαίνοντας σε τέτοιες ενέργειες. Παρ' όλα αυτά, λόγω προφανούς αδράνειας του ''αυτόματου συστήματος αναζήτησης'' ή μάλλον επειδή δεν είχε ανακαλυφθεί, το patras.indymedia.org είναι ακόμα προσβάσιμο από το σχολικό δίκτυο και μπορείτε να μπαίνετε κανονικά εκεί.

Αυτό είναι λοιπόν το πολίτευμα της δημοκρατίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα. Ζούμε φυλακισμένοι σε μια ελεύθερη χώρα, κυβερνημένοι από ανθρώπους που ενδιαφέρονται μονάχα για την αύξηση της δύναμης τους και της επιρροής τους. Γι' αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο! Παραθέτουμε εδώ το άρθρο-απάντηση του indymedia:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1113408

καθώς και τη λύση του προβλήματος, η οποία είναι πολύ εύκολη. Απλά πηγαίνετε σε ένα από τα παρακάτω site:

http://www.freeproxyserver.net//
http://www.ultrareach.com/

Το πρώτο λειτουργεί σαν τρίτος server στον οποίο κάνετε αναζήτηση το επιθυμητό site, και ξεγελάτε το δίκτυο, ενώ το δεύτερο είναι πρόγραμμα με το οποίο ανοίγετε τον browser σας και μπαίνετε παντού.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=6947


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ '73
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: