Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

7 Φεβ 2010

Προφυλάκιση για ένα αποτύπωμα σε πλαστική σακούλα!!!

Η κρατική εξουσία με την ενεργοποίηση των απαραίτητων βοηθητικών μηχανισμών παραγωγής φόβου και συναίνεσης, στο πλαίσιο της αντι-εξέγερσης, ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη του 2009 ένα κυνήγι μαγισσών. Η πρόσφατη προφυλάκιση του 21χρονου Ν.Β. με μόνο αποδεικτικό ένα αποτύπωμα σε κενή πλαστική σακούλα, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με μια βιομηχανία μαζικής παραγωγής υπόπτων.

Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, οι προστάτες της Ελληνικής Δημοκρατίας εισβάλουν σε σπίτι αναρχικού στο Χαλάνδρι, του Χάρη Χ. Τον συλλαμβάνουν και του προσάπτουν κατηγορίες για συμμετοχή στην ΣΠτΦ. Η σύνδεση του Χάρη Χ. με την ΣΠτΦ προκύπτει από εικασίες της Αντιτρομοκρατικής, η οποία εμφανίζει και εξαφανίζει ευρήματα, όπως υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού σε κάδο κοντά (!!!) στο σπίτι του συλληφθέντα. Ταυτόχρονα συλλαμβάνονται ο ξάδερφος του και η φίλη του και ένας ακόμα αναρχικός, ο Παναγιώτης Μ., που διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του. Για να στηριχθούν οι συλλήψεις των τελευταίων, τα media, καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ., βαφτίζουν το σπίτι γιάφκα, και ως στοιχεία χρησιμοποιούνται τα αποτυπώματά τους στο σπίτι! Παράλληλα στήνεται προεκλογικό υπερθέαμα προς τέρψιν των ψηφοφόρων. Όλοι τους δηλώνουν αθώοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μόνο για την πολιτική και κοινωνική τους δράσης. Οι τρεις, εκτός της κοπέλας, βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και 5 μήνες.

Με τον Χρυσοχοίδη πλέον στο τιμόνι της καταστολής, το κράτος ξεκινά ολομέτωπη επίθεση. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει όχι μόνο άτομα που κινούνται σε πολιτικούς χώρους, αλλά, όπως στον εμφύλιο, και τα φιλικά και οικογενειακά τους πρόσωπα, ποινικοποιώντας έτσι τις κοινωνικές τους σχέσεις.

- Αμέσως βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για άλλους έξι, που είτε έχουν πολιτικές είτε φιλικές σχέσεις με τους προαναφερθέντες. Μοναδικά στοιχεία παραμένουν τα αποτυπώματα στο σπίτι του Χάρη Χ. Το παιχνίδι συνεχίζεται με τα εντάλματα που βγαίνουν σωρηδόν για ανθρώπους γνωστούς στις διωκτικές αρχές για την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες.

- Στις 14/11/09 συλλαμβάνεται η Αντιγόνη Χ., έξω από την κατάληψη Σκαραμαγκά, με στοιχεία ένα αποτύπωμα σε κηροπήγιο !!!, το οποίο όμως έκανε φτερά. Η «επικίνδυνη τρομοκράτισσα», όπως την παρουσίαζε ο τύπος, αφήνεται προσωρινά ελεύθερη.

- Πάρα το φιάσκο, άλλα 5 «κρυφά» εντάλματα σύλληψης εκδίδονται, πάντα με την ίδια συλλογιστική.

- Στις 5/1/10 η υπόθεση του Νίκου Μ, αποδεικνύεται και πάλι φιάσκο. Στοιχεία είναι και πάλι αποτυπώματα τα οποία βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που ο Νίκος Μ. είχε συναρμολογήσει (πριν την εμφάνιση της ΣΠτΦ) για τον συνάδελφό του φοιτητή Χάρη Χ. Αφήνεται ελεύθερος μέχρι την δίκη, κατηγορούμενος με τον Τρομονόμο.

- Συλλαμβάνεται στις 1/2/10 άλλο ένα άτομο, με κατηγορίες που του απαγγέλλονται με τον Τρομονόμο, το οποίο αυτή την φορά προφυλακίζεται. Η διαφορά του με τις προηγούμενες υποθέσεις; Ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μια πλαστική σακούλα και ένα ακόμα σε ένα έντυπο. Και όλα αυτά στο σπίτι-«γιάφκα» στο Χαλάνδρι.

Μέσα από την καταστολή του εσωτερικού εχθρού περνά η κοινωνική καθυπόταξη. Απέναντι στην εκκωφαντική σιωπή που επιβάλλουν, να προτάξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όσους/ες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής τρομοκρατίας.

Πηγή: http://athens.indymedia.org/


Τι γίνεται ρε παιδιά? Το κράτος κατασκευάζει ενόχους με διάφορους τρόπους, όπως να φορτώνει τσάντες με πέτρες σε προσαχθέντες από πορείες ή κατηγορώντας αγωνιζόμενους ανθρώπους για συμμετοχή σε οργανώσεις, έχοντας σαν αποδεικτικό στοιχείο το αποτύπωμά τους σε κινητό αντικείμενο (!). Κάθε βράδυ τα Εξάρχεια γεμίζουν ασφ-αλήτες και κάθε λογής μπατσαριού, μετατρέποντας έτσι τη γειτονιά σε αντικείμενο πειραματισμού της καταστολής, και ενθαρρύνοντας τους ανίκανους να διαμορφώσουν μια κάποια δική τους γνώμη, να προτιμήσουν τη ζεστασιά που τους προσφέρει ο καναπές τους μπροστά από την τηλεόραση. Η κρατική τρομοκρατία για άλλη μια φορά οργιάζει.

Και εμείς τι κάνουμε? Στο ίδιο έργο θεατές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: