Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

10 Φεβ 2010

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, από τα 61 στα 63 χρόνια, έως το 2015, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην εισήγησή του για τις δομικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα μπει τέλος στις εθελούσιες εξόδους και θα δοθούν κίνητρα παραμονής στην εργασία.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης ότι «το ασφαλιστικό σύστημα με τα δεδομένα του 2009, αλλά και τις δομικές αδυναμίες του, θέτει σε κίνδυνο την καταβολή συντάξεων από το 2015», ενώ διευκρίνισε πως ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-2-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1



"12/9/2009 (Ομιλία στη ΔΕΘ): «Η πρόταση που ακούσαμε, πριν μια βδομάδα, ήταν και θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν, σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά».
13/9/2009 (Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): «Επειδή έχω ρωτήσει πολλές φορές ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό - και ειδικούς κυρίως στην Ελλάδα - θεωρείται ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, γι' αυτό εμείς έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».
GIORGOS Παπανδρέου.

Τα ψέματα είναι τόσο κραυγαλέα που μόνο ένας χυδαίος άνθρωπος θα εξαπατούσε με τις παραπάνω ρήσεις του το λαό.

Μα το θέατρο συνεχίστηκε και χθες όπου ο Πάγκαλος εξεστόμισε από εκπομπή της ΝΕΤ ότι «η κοινωνία έχει λεφτά, το κράτος δεν έχει» και ότι η συζήτηση «περί προεκλογικών δεσμεύσεων δεν ωφελεί».

Αλλά ας μην ξεχνάμε και τον καλό κύριο Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ που δύο μέρες πριν την αυριανή απεργία, που λέει ότι έχει «προκηρύξει», πήγε σε ραντεβού στο Μεγάρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Χ. Παμπούκη.

Το έδαφος βέβαια για της σημερινές εξαγγελίες το είχε προετοιμάσει ο Πρετεντέρη, στο MEGA, όπου κραύγαζε πως το να δουλεύεις στα 65 δεν είναι καταδίκη, είναι δικαίωμα.

Είναι τόσο Άθλιοι, ανυπόληπτοι που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους προνομιούχους. Και αφού εργαζόμενος είναι προνομιούχος πρέπει να αποδεχτεί σαν «εθνικό χρέος του» να μειωθεί ο μισθός του,και να δουλεύει περισσότερα χρόνια για λιγότερη σύνταξη.

Το επιβάλει ο «πατριωτισμός» για να σωθεί η χώρα από τους κακούς «κερδοσκόπους». Λες και ο καπιταλισμός δεν έχει σαν ουσία του το περισσότερο κέρδος, αλλά νοιάζεται για τον εργαζόμενο.

Μια δράκα τραπεζιτών, εφοπλιστών και των κάθε λογής άπληστων της τάξης των καπιταλιστών που μαζί με τους υπαλλήλους τους που εδρεύουν στη βουλή, και μέσα από τους λογής πρόθυμους σαλιάρηδες δημοσιογράφους, βαφτίζουν το στυγνό, το ιδιοτελές, το βουλιμικό, το αποκρουστικό και απάνθρωπο ταξικό τους συμφέρον σαν «συμφέρον του έθνους»!

Μπορεί να γίνει η «καπιταλιστική κρίση» ο τάφος τους;
Ας καθαρίσουμε το τοπίο."

Σχόλιο χρήστη στο TVXS (ioulianos).


"«... ενώ διευκρίνισε πως ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.»

Γιατί δεν αφορά τα σώματα ασφαλείας και το στρατό;
Οι πιο άθλιοι, αμμόρφωτοι (ΕΛ.ΑΣ) και πριμοδοτούμενοι συνταξιοδοτικά που επιβαρύνουν δυσανάλογα το δημόσιο ταμείο γιατί είναι εκτός;
Γιατί χαϊδεύονται ειδικά οι πραίτωρες του Χρυσοχοίδη;
Mήπως επειδή αυτά τα τσουτσέκια/χαραμοφάηδες θα χρησιμοποιηθούν ως ο στρατός επιβολής των μέτρων;

Ακούσατε τίποτα για τη συνταξιοδότηση των βουλευτών στην 4ετία; Θα πάει στην 35ετία όπως των υπολοίπων εργαζομένων που παράγουν και έργο, αντίθετα με τα 300 λαμόγια που λεηλατούν και θα έπρεπε από τα έδρανα να οδηγούνται στη φυλακή;"

Σχόλιο χρήστη στο TVXS (υποψιασμένος).


"Αρχίζει να γίνεται πράξη το όνειρο όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης:
"Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ή πρέπει να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν, ή να συνταξιοδοτούνται πεθαμένοι"."

Σχόλιο χρήστη στο TVXS (mathe).



ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: