Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

15 Ιουν 2009

Την ίδρυση 4 «κέντρων υποδοχής μεταναστών» ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τέσσερα «κέντρα υποδοχής μεταναστών» ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ιδρυθούν άμεσα. Ένα στην Αττική, ένα στην Ριτσώνα και δύο στη Μακεδονία, ενώ παράλληλα ειδικό πλοίο στο Αιγαίο θα περισυλλέγει τους παράνομους μετανάστες και θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Στη Δυτική Αττική, σε ένα χώρο που δεν ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο υποδοχής μεταναστών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων που πραγματοποίησαν έλεγχο στο εν λόγω κτίσμα, είναι αναγκαίες μόνο λίγες παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει και να στεγάσει από 500 έως 600 μετανάστες. Ανάμεσα στις προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιέχεται η κατασκευή μαγειρείων, χώρων κράτησης και υγιεινής, ακόμα και παιδότοπων για τους ανήλικους μετανάστες που θα «φιλοξενηθούν» εκεί. Με λίγα λόγια ξεφορτώνονται τους μετανάστες βάζοντας τους μέσα σε μια άτυπη φυλακή, ώστε να ικανοποιήσουν τις εθνικιστικές τους ορέξεις.

Το δεύτερο κέντρο θα δημιουργηθεί σε στρατόπεδο στη Ριτσώνα. H ηγεσία της αστυνομίας υπολογίζει ότι θα χρειασθούν περίπου 300 αστυνομικοί για τη φύλαξη του εν λόγω κέντρου, ενώ παράλληλα οι συνδικαλιστές της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους ένα πρόβλημα χρόνων. Επιπλέον, άλλα δύο ή τρία κέντρα θα δημιουργηθούν και στη Μακεδονία. «Εκεί θα περνούν ένα χρονικό διάστημα μέχρι να καταστεί δυνατή η επαναπροώθηση, σε συνθήκες – μάλιστα – πολύ καλύτερες από αυτές που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας, όπως όλοι γνωρίζουμε», δήλωσε ο κ.Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, πλοίο στα ύδατα του Αιγαίου θα περισυλλέγει τους παράνομους μετανάστες, και αφού τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, θα τους μεταφέρει στην Αθήνα, λειτουργώντας και ως προσωρινός χώρος κράτησης. Παράλληλα, το υπουργείο εσωτερικών θα αναλαμβάνει να βγάζει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών στις χώρες τους, ενώ επιπλέον θα τους παρέχει και ένα χρηματικό ποσό, αναγκαίο για τη μεταφορά τους. Τα εν λόγω χρήματα, μάλιστα, θα προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια.

Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπήρξε και η μετανάστευση, και «η Ελλάδα βρήκε μεγάλη υποστήριξη» από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών.

Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα ζητήσει η Ελλάδα, άλλωστε, και στο ερχόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, δήλωσε από το Λουξεμβούργο η Ντ.Μπακογιάννη. Αναφορικά με το σχέδιο του κειμένου των τελικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η κα Μπακογιάννη είπε ότι «σε αυτή τη φάση το κείμενο δεν καλύπτει τις επιδιώξεις της Ελλάδας».

Με λίγα λόγια φίλες και φίλοι το κράτος για άλλη μια φορά ρίχνει στα μούτρα μας την απέχθειά του για τους μετανάστες, βασανίζοντας τους. Για άλλη μια φορά νομιμοποιεί τα αίσχη του. Τους λέει ότι τους πάει εκεί για το καλό όλων ενώ δεν δίνει δεκάρα για τη ζωή τους.

Και σε αυτό το σημείο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Oscar Wilde, στη φράση του ''Patriotism is for the vicious''.....

Αλληλεγγύη στους μετανάστες
Όχι στο ρατσισμό
Ισότητα και Ισονομία για όλους



Το παραπάνω κείμενο είναι σημαντικά τροποποιημένο αλλά ο κορμός του είναι από την ακόλουθη πηγή: http://www.tvxs.gr/v14247

Δεν υπάρχουν σχόλια: