Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

30 Ιουν 2009

Κακοποίηση ζώων

Πότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι πως τα ζώα θέλουν να ζήσουν την ζωή τους χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, όταν αυτό σημαίνει ΒΙΑ και ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ;;
Πότε θα καταλάβουν πως έχουν και αυτά το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς φόβο. Έχουν και αυτά ψυχή. Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και τη δυνατότητα υπάρξεως. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου όπως επίσης και κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Όλα αυτά όμως κάποιοι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν και κάνουν τα ζώα να υποφέρουν γιατί έτσι θέλουν!

Κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια κουνέλια και 40-50 εκατομμύρια άλλα ζώα σκοτώνονται για τη γούνα τους. Τα περισσότερα από αυτά εκτρέφονται κάτω από φρικτές συνθήκες. Εγκλωβισμένα σε συρμάτινα κλουβιά και εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τα ζώα υποφέρουν από έντονη κατάθλιψη και στρες, παρουσιάζοντας εκτός των άλλων νευρωτική, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, όπως επιτόπιους βηματισμούς, ατελείωτους κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, αυτo-ακρωτηριασμό, ακόμη και κανιβαλισμό. Στο τέλος, τα περιμένει ένας φρικτός θάνατος που περιλαμβάνει μεθόδους όπως ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, κτυπήματα στο κεφάλι και εισπνοή τοξικού αερίου για να μη καταστραφεί η γούνα. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι μέθοδοι αυτοί δεν είναι άμεσα θανατηφόροι και μερικά ζώα έχουν τις αισθήσεις τους όταν τα γδέρνουν. Εκτός από τα ζώα εκτροφείου, άλλα ζώα παγιδεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπου τα περιμένει ένας αργός και βασανιστικός θάνατος.

Για την παραγωγή μιας και μόνο γούνας χρειάζονται δεκάδες ή και εκατοντάδες ζώα. Επιπλέον, εκτός από τον αδικαιολόγητο βασανισμό και θανάτωση των ζώων, απαιτείται 15 φορές περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή γούνας από γουνοφόρα ζώα από ότι για την παραγωγή μιας συνθετικής γούνας. Στην Ελλάδα λειτουργούν 35 εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και πολλές βιοτεχνίες που ειδικεύονται στην επεξεργασία και παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και αξεσουάρ, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για πολίτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΟΥΝΕΣ!!


Πηγή: http://www.gopetition.com/petitions/stop-the-use-of-animals-for-fur-in-greece.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: