Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

12 Νοε 2009

Οι παρακρατικές επιθέσεις... τον καιρό του "σοσιαλισμού"

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιείται φασιστική παρακρατική επίθεση σε κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας. Αργά το βράδυ της 3 Νοέμβρη άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στην κατάληψη της Villa Amalias ενώ είχε προηγηθεί την προηγούμενη νύχτα, 2 Νοέμβρη, επίθεση φασιστοειδών, με τον ίδιο τρόπο στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37. Και στις δύο περιπτώσεις η φωτιά που προκλήθηκε αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους συντρόφους και περιορίστηκε σε μικρές υλικές ζημιές.

Για άλλη μια φορά οι καταλήψεις που λειτουργούν σαν εστίες αυτοοργανωμένης κοινωνικοπολιτικής αντίστασης, στοχοποιούνται και αντιμετωπίζουν το φάσμα των κρατικών και παρακρατικών επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην κατασυκοφάντησή τους, την αποκοινωνικοποίηση, την τρομοκράτηση, την απομόνωση και την καταστροφή τους.

Οι επιθέσεις αυτές σχετίζονται, προφανώς, με τη συναυλία αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, που έγινε με την προστατευτική εγγύηση του κράτους όπου μέσα από μια ιδιότυπη και "εξυπνα" επικοινωνιακά ουδετερότητα, συνυπήρξαν "αρμονικά" στον ίδιο χώρο φασίστες, κατασταλτικές δυνάμεις και αντιρατσιστές.

Κυρίως όμως συνδέονται με την γενικότερη κρατική και παρακρατική επίθεση στον αντιεξουσιαστικό χώρο είτε με τη μορφή επικυρήξεων, είτε με δημοσιεύματα που τα κατασταλτικά επιτελεία διαρρέουν σε ρουφιανομάζαγα του Τύπου -λίγους μήνες μετά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του τότε εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Σανιδά- επαναφέροντας στο προσκήνιο την πολιτική απόφαση και τα επιχειρησιακά σενάρια εκκένωσης των καταλήψεων και ακολουθώντας την πεπατημένη. Πριν αναλάβουν οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας ενεργοποιούν τον παρακρατικό μηχανισμό, με την ελπίδα ότι θα τρομοκρατήσει και θα δημιουργήσει πόλωση για να έρθουν αυτοί με τη σειρά τους σαν ουδέτεροι σωτήρες να επέμβουν "σωτήρια" και κατασταλτικά.

Αν λοιπόν μαζί με τις χτεσινές επιθέσεις θυμηθούμε την προηγούμενη επίθεση στη Villa Amalias το καλοκαίρι, την επίθεση με μολότοφ ενάντια σε διαδηλωτές μέσα από τις γραμμές των μπάτσων, την κατασυκοφάντηση των καταλήψεων και πολλά ακόμη, τότε για ακόμη μια φορά συμπεραίνουμε πως: το κράτος και τους παρατρεχάμενούς του δεν τους ενοχλεί η βία, τους ενοχλεί μόνο εκείνη η βία που οι καταπιεσμένοι επιστρέφουν πίσω στους εξουσιαστές και όλη τους η καταστολή εκεί ακριβώς στοχεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: