Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

23 Οκτ 2009

Ούτε στη Χούντα

Πήγαιναν για κουκουλοφόρους και έπεσαν σε παρουσίαση βιβλίου...

ΣΤΙΣ 9.15 μ.μ. της Τετάρτης, ομάδα περίπου 30 νεαρών επιτέθηκε με πέτρες και τούβλα σε πεζή περιπολία τεσσάρων αστυνομικών στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Ακολούθησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων. Μια ομάδα αστυνομικών της δύναμης Δ κατευθύνθηκε στην οδό Θεμιστοκλέους, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης βρήκαν καταφύγιο σε καφέ της περιοχής.

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης μόλις είχε ολοκληρωθεί η παρουσίαση βιβλίου «Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος» του συγγραφέα Χριστόφορου Κάσδαγλη, στην οποία είχαν παραβρεθεί αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει λίγο πριν αρχίσει η αστυνομική επιχείρηση. Αστυνομικοί, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, μπήκαν στον χώρο του «Φλοράλ» όπου γινόταν η παρουσίαση αλλά η εμφάνισή τους προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων θαμώνων. Έξω από τον βιβλιοχώρο υπήρξε μικρή ένταση και οι αστυνομικοί διέταξαν την προσαγωγή του συγγραφέα και εκφωνητή του πολυτεχνείου Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει το κράνος ενός εκ των αστυνομικών, όπως φαίνεται σε βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες. « Ξαφνικά εισέβαλε στον χώρο του “Φλοράλ”, μια ομάδα αστυνομικών γύρω στα οκτώ με δέκα άτομα με πλήρη εξάρτυση. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν μια σειρά και φαντάζομαι ότι παρατηρούσαν γύρω. Είδαν ανθρώπους κάποιας ηλικίας, πανεπιστημιακούς, τελείως διαφορετικούς από αυτούς που αναζητούσαν. Βγήκαν έξω από τον χώρο. Δεν έφυγαν όμως. Έπειτα από λίγα λεπτά ήρθαν άλλοι 30 αστυνομικοί, άλλοι με χακί, άλλοι με μπλε στολές, όλοι όμως φορούσαν κράνη», λέει στα «ΝΕΑ» ο Στέλιος Ελληνιάδης, ένας εκ των προσαχθέντων.

«Κάποιοι από τους αστυνομικούς πήγαν στην απέναντι καφετέρια, όπου κάθονταν δύο νεαροί. Τους μάζεψαν, χωρίς να τους δώσουν καμία εξήγηση, και τους έβαλαν σε έναν κλοιό. Οι αστυνομικοί δεν έφευγαν αλλά έδιναν την εντύπωση ότι επρόκειτο να πιάσουν και άλλους».

Βίαιη προσαγωγή
Για τη δική του προσαγωγή καταγγέλλει πως τραβούσε με βίντεο το περιστατικό. «Όταν τελείωσε ο χρόνος της κάρτας, μπήκα ξανά μόνος στο “Φλοράλ” για να πάρω την τσάντα με τον υπολογιστή μου. Με ακολούθησαν, χωρίς να το αντιληφθώ, επτά αστυνομικοί. Μου έβαλαν το ένα χέρι πίσω στην πλάτη, με αποτέλεσμα να υποστώ εξάρθρωση. Συνέχισαν να με σφίγγουν και στη συνέχεια με πήγαν πεζή μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου με έβαλαν σε περιπολικό». «Οι αστυνομικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν πως δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται σε χώρο παρουσίασης ενός βιβλίου», επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αστυνομικοί ωστόσο που συμμετείχαν στην επιχείρηση αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» πως τους δόθηκε η πληροφορία πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες είχε βρει καταφύγιο εκεί. Οι πέντε προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ αλλά λίγη ώρα αργότερα με παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αφέθηκαν ελεύθεροι.


Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4542518


Τόσους ρουφιάνους και αστυνομία
είχαμε να δούμε από τη δικτατορία
Τίποτα δεν άλλαξε το '73
Θαυμάστε προβοκάτορες μέχρι την αναρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: