Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

26 Μαΐ 2010

Αναχώρησαν τα πλοία της πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για την Γάζα"


Σφενδόνη

Την Τρίτη 25 Μάη, αναχώρησαν απο τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Γάζας πρώτα το φορτηγό (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και μετά το επιβατικό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ). Στόχος να ενωθούν με το διεθνή στολίσκο πλοίων (με την συμβολική ονομασία "Στόλος της Ελευθερίας") και να πορευθούν μαζί στη Γάζα για να άρουν την πολιορκία των Σιωνιστών, οι οποίοι απειλούν ότι θα τα σταματήσουν.

8 πλοία, ανάμεσά τους 3 φορτηγά (ένα ελληνικό και 2 τούρκικα) που μεταφέρουν απαγορευμένα από το Ισραήλ υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και πλούσιο ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα επδιώξουν να σπάσουν την σιωπή των ΜΜΕ για την γεννοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να καταδείξουν το ρόλο του κράτους -πειρατή της Μεσογείου, που λυμαίνεται τα ύδατα της Γάζας, καθώς και τα διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας, της νομιμότητας στην οποία ομνύουν όλοι οι ισχυροί της γης, αλλά δεν εφαρμόζουν για λαούς που αντιστέκονται στην κατοχή, την αποικιοκρατία και στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ελεύθερη Μεσόγειος

Το ισραηλινό κράτος έχει διαμηνύσει μέσω αξιωματούχων του ότι τα πλοια θα αντιμετωπίσουν το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Ειχαν προηγηθεί δηλώσεις "αγανακτισμένων" ισραηλινών πολιτών ότι θα προετοιμάσουν στόλο "αντισυγκέντρωσης" για να αναμετρηθούν ανοιχτά της Γάζας με τους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος ξεκινάει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το ισραήλ στο αιγαίο και το ιόνιο. Είχε προηγηθεί υπονόμευση της προετοιμασίας του φορτηγού ("Ελευθερη Μεσόγειος") με συστηματικό σταμάτημα των εργασιών από το λιμενικό.

Πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή, σε κάθε γωνιά της ελλάδας, για να στηρίξουμε τους συντρόφους στα πλοία. Τα πλοία πρέπει να φτάσουν στη Γάζα.

Η ενημέρωση θα είναι συνεχής και θα γίνεται απο το σάιτ www.shiptogaza.gr και απο την ψηφιακή πλατφόρμα. Παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μαζική κινητοποίηση, όταν αρχίσει το τελευταίο τμήμα της επιχείρησης (σε περίπου τέσσερις μέρες). Σας θέλουμε όλους μαζί μας!

Ανταποκρίσεις από τα πλοία Σφενδόνη & Ελεύθερη Μεσόγειος - Τρίτη 25/5


Πηγές: http://athens.indymedia.org/, http://www.shiptogaza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: