Για τον αλεξη

Για τον αλεξη

6 Ιουν 2008

Απαλλοτρίωση τροφίμων από αντιεξουσιαστές 31/5

Τη δική τους απάντηση στην ακρίβεια έδωσαν περίπου 20 αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 31/5: μπήκαν σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 111-113, στα Εξάρχεια, άδειασαν τα ράφια, γέμισαν τους σάκους τους και έφυγαν. Λίγα λεπτά αργότερα, μοίραζαν σε συνταξιούχους, που βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Το κείμενο (το οποίο μοίραζαν μαζί με τα τρόφιμα) απαντούσε στα δεκάδες ερωτήματα των ηλικιωμένων, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κάποιοι τους έδιναν εντελώς δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία δύσκολα μπορούν να αγοράσουν με τις πενιχρές συντάξεις τους. Η αρχική αμηχανία αντικαταστάθηκε από χαμόγελα, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν έλειψαν και τα «μπράβο».

Το κείμενο:
Τον τελευταίο καιρό, είμαστε όλοι μάρτυρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ενός φαινομένου που ανέκαθεν διέκρινε την τακτική των επιχειρηματιών και των εξουσιαστών γενικότερα. Βασικά προϊόντα να πωλούνται σε απλησίαστες τιμές, επειδή έτσι είναι η «ελεύθερη οικονομία». Η ίδια «ελεύθερη οικονομία», που μας επιβάλλει να χάνουμε τη μισή μας ζωή στα κάτεργα των χώρων εργασίας για 600 ευρώ. Βασικά είδη διατροφής που παράγονται στον τόπο μας, πωλούνται σε διπλάσια σχεδόν τιμή, απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή, τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, όπως το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρόλο που χιλιάδες τόνοι βρέθηκαν μολυσμένοι με ορυκτέλαιο. Κυβέρνηση και υπουργοί μιλούν για μεμονωμένα φαινόμενα κερδοσκόπων, προσπαθώντας με γελοία επικοινωνιακά τρικ (βλέπε δέσμη 41 μέτρων για την ακρίβεια) να κατευνάσουν την κοινωνική οργή. Από κοντά και οι γνωστοί ρουφιάνοι τους (TV, εφημερίδες) σπεύδουν να σιγοντάρουν ό,τι διατάσσουν τα αφεντικά τους. Από το παιχνίδι δε λείπουν φυσικά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξέλεγκτη αγορά, για απομόνωση των κερδοσκόπων και για τη σημασία της καταναλωτικής συνείδησης. Μια συνείδηση που κατασκευάζεται -βέβαια!- μεθοδευμένα, μέσα από τηλεοπτικές διαφημίσεις και συστηματική καλλιέργεια του υπερκαταναλωτισμού.

Επειδή αρνούμαστε να μπούμε σε αυτό το στημένο παιχνίδι, εφαρμόζουμε στη πράξη, τη δική μας "δέσμη μέτρων" απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών!


ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΡΑ!

ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

---------------------------------------------

Είναι η καλύτερη είδηση που έχω ακούσει εδώ και καιρό. Πραγματικά κάτι τέτοια πράγματα αξίζουν. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και άλλες ανάλογος κινήσεις απ' όλους μας.


Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=26331144

1 σχόλιο:

terry είπε...

δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι "ανθρωποι",βλεποντας αυτη την πραξη συμπαραστασης κ βοηθειας,λενε οτι τα παιδια που το εκαναν αυτο ειναι κλεφτες,αλητες κ γενικα ακραιοι περιθωριακοι!ειναι τρελο...τελος παντων ενα μεγαλο μπραβο στους αντιεξουσιαστες που ειχαν το θαρρος να κανουν κατι τετοιο κ δεν φοβθηθηκαν ουτε στιγμη κ χαρη σε αυτους τωρα οι τιμες στα περισσοτερα σουπερ μαρκετ εχουν παγωσει ή ακομα κ πεσει σε συγκριση με πριν!μπραβο τους!!:);)